Höstdagjämning

Tack sommaren för alla vackra stunder, alla varma kvällar och soliga morgnar, alla ljumma regn och alla solnedgångar. Tack för kajakturen, vandringarna och cykelturerna. Tack för tältnätterna och kaffet från primusköket. Tack för bären, grönsakerna, blommorna och de vackra snäckorna. Vi har verkligen haft en riktig sommar.

Nu stundar mörka tider. En tid fylld av reflektion, skapande, pyssel och mycket vila. En tid att drömma om förfäderna och dem som kommer efter oss. En tid att sitta vid elden i mörkret och berätta för varandra om vad som verkligen är viktigt, vad som smärtar och vad som lyfter oss. En tid att ta sats inför det som ska födas på nytt när ljuset kommer åter.

Inför höstdagjämningen byggde jag den här eldstaden. Vi har invigt den nu, mina grannar och jag. Den var precis så magisk som jag önskade. Låt eldarna brinna i höstmörkret och välkomna vintern som närmar sig.