Böcker

Ny bok maj 2020: 
 

Ja till njutning 

– sex och självkänsla efter femtio

En bok om kvinnlig sexualitet efter klimakteriet. Fakta om kvinnokroppen och kvinnokönet, om normerna vi behöver förändra för att bli friare som kvinnor, om hur du och din partner kan utveckla er sexuella praktik för att omfatta fler uttryck när kroppen förändras och hur du som kvinna kan visa dig sexuell självomsorg. Och så lite om betydelsen av solosex förstås. Bonnier Fakta 2020 respektive Bonnier Audio samma år.  

Du som lyssnat på ljudboken och vill ladda ner en pdf med referenserna kan göra det här:  Sanner_Ja till Njutning Referenser.  

”Jag blir varm och lycklig när Eva Sanner påminner oss om att alla kroppar är vackra när de mår bra, är omhändertagna och älskade. En viktig bok som bör läsas av både kvinnor och män.”
Linn Heed, leg psykolog, leg psykoterapeut, sexolog
 
”Har precis avslutat din bok ”Ja till njutning…..” och jag är verkligen imponerad av hur heltäckande, pedagogisk, handfast, varm, omtänksam och inspirerande (till lust-sökande) den är.
Verkligen WOW!”
Maria von Sydow, läsare
 
 

Naturens hemlighet – återfinn din plats i det stora sammanhanget

En ekopsykologisk fackbok som beskriver vår relation till naturen och hur vi kan fördjupa den – och vad som händer med oss då! Att vi hittar vår plats i den väv som omger oss har stor betydelse för vårt välmående, sömn, immunförsvar, koncentration med mera. Men det är också av psykologisk och existentiell vikt att vi hittar tillbaka dit. Bygger på forskningsresultat. Varje kapitel avslutas med mindfulnessövningar du kan göra i naturen, om du vill. Boken är rikt illustrerad med foton av Lena Granefelt, samt formgiven av Siwe Design. Bladh By Bladh, 2018, www.bladhbybladh.se.

”Tack för en underbart njutningsfull läsupplevelse, jag kan inte släppa boken!”

”Kan varmt rekommendera den. En bok som gjorde mig glad, upplyft och inspirerad.” /Gunnel Saric

”Tack för världens bästa bok! Du har hittat precis rätt skrivton och får fram både allvaret och det positiva genom att motivera och få mig att bli nyförälskad i naturen och Moder Jord! Det är en bok för alla och världens viktigaste. Man njuter av läsning och otroligt vackra foton! /Katarina Petré

En läsare, Christer Owe, skrev en recension av boken på sin blogg 14 september 2018, du kan läsa den här.

PASSIONSKODEN – för ett helt och hållbart liv

I ”Passionskoden” har jag samlat mina bästa och mest användbara råd till dig som vill leva livet till hundra procent – till glädje för dig själv och din omvärld. Det är dags att hitta lyckan där den verkligen finns, om vi vill hinna rädda planeten och vår värld. Och det finns njutning, skönhet och mening i ett enklare liv alldeles runt hörnet! Boken bygger på intervjuer, klientberättelser och forskningsresultat samt egna reflektioner.

Bladh by Bladh, 2016, www.bladhbybladh.se

”Med exempel från både personlig och professionell erfarenhet väcker hon läsarens lust att utvecklas och ger många bra verktyg för just det.”                             Bengt Renander, kreativitetskonsult &författare

”Din bok är ett vackert stöd i processen att leva min dröm, ett liv med mening och magi både för mig själv och min värld.”         Susanne Wendt

”En inspirerande bok som i princip tar upp alla delar i livet, inklusive den så viktiga miljön. Det räckte med att jag läste inledningen sen var jag fast. Den här boken borde verkligen alla människor läsa!”. 
Marie Sjölander, chefredaktör, FREE
 
”Fantastiskt vackert skrivet och massor av kloka saker – en underbar bok.”                                                   Bitten Jonsson, addictionspecialist & författare

Sånger från jorden – 32 röster för en ny relation till planeten

Fredrik Lindström, Stefan Sundström, KG Hammar, Sara Granér och Lasse Berg är några av de medverkande i antologin ”Sånger från jorden” som genom texter, dikter och serier vrider och vänder på frågor om vår relation till planeten och hur omställningen börjar inom oss. Jag medverkar med ett kapitel om konsumtion, beroende och vår glömda anknytning till moder Jord. Du kan ladda ner boken gratis här. Skörda förlag, 2015.

Sand i Skorna. En ekologisk roman av Eva SannerSand i skorna

En roman om en kvinna som förändrar sitt liv, sin livsstil och sin livsmening tack vare en ny inställning till jorden och naturen. (Optimal 2011

”Din bok värmde mig. Jag tror den når ut bra till dem som funderar på förändringar i det privata och hur man kan tackla de stora frågorna om jordklotet också i det vardagliga livet.” Kalle Lindeborg

Beställ hos Bokus

Kärlek - En handbok. Av Eva SannerKärlek – en handbok

En handbok om allt som försvårar kärlek och hur vi hanterar hindren för en levande och stark relation. Om kommunikation, sex, beroendeproblem, stresshantering och separationer.

Utgiven av Bonnier Fakta, 2011. Finns numera som pocket!

”Nu har jag läst ut den och jag kommer att läsa den många, många gånger igen. Detta är en bok att hämta kraft och inspiration ur under resten av mitt liv. Med ett enkelt och vackert språk tar Eva Sanner oss med på ett noggrant utforskande av kärleken.

Hon berättar ur sin rika erfarenhet som parterapeut och hon kommer också med handfasta övningar som hjälper kärleken att växa och fördjupas. Lust och olust har sitt kapitel liksom hur beroende och medberoende sätter kärleken ur spel. Hela tiden finns ett samhällsperspektiv med som flätas samman med existentiella funderingar som att vi hela tiden är älskade av livet. Kort sagt, en härligt hoppfull bok om den stora utmaningen i våra liv. Läs den! ” – Maria

”En pärla som erbjuder insikter om relationer som hjälpt mig komma vidare i mitt förhållande.” Manlig läsare

Fritt fall av Eva SannerFritt fall – om en nödlandning och början på en ny resa.

Om en man i livskris som genom stöd från en kvinnlig mentor kommer till större livsinsikt. Mycket fakta om psykosyntes, The Work, Dramatriangeln, meditation och annat matnyttigt. En spännande berättelse också med både erotik och dramatik.

Natur och Kultur, 2009

Finns inte längre i handeln – kontakta mig för köp!

”Jag läser just nu Fritt fall. Fy tusan vad du är bra!” (manlig läsare)

Om ”Fritt fall” som ljudbok, inläst av Fredrik Swahn:
”Har precis lyssnat klart och vill bara säga att du har vävt samman styrkor, subtila nyanser, sårbarhet, längtan…sex/erotik på ett som jag känner mycket bra sätt. Övningarna känner jag till alla, och de kommer också in bra. Men det är nog trots allt själva ”storyn” som klingar kvar. Blev berörd mer än en gång kan jag säga.(F.S. läser också skickligt).” Georg

Kåt, glad och tacksam – attityden till sex och kärlek som förändrar ditt liv 

En bok som ger inspiration att njuta av sex  tillsammans med din partner och som ger vägledning när lusten och längtan försvinner. Beröringsövningar, kommunikationsexempel och tips på ställningar till tips på bemötande och kommunikation. 
Bonnier Existens 2008, omtryckt 2010 och 2018. Finns i storpocket.

Ayurveda för kropp och själ av Eva SannerAyurveda för kropp  och själ 

Skriven tillsammans med Peter Ljungsberg.  Uråldrig indisk hälsovisdom för mer balans i livet och därmed bättre relationer, samarbeten och livskvalitet. Boken har blivit en klassiker som används som kurslitteratur, inte minst i yogautbildningar. Fortfarande i handeln. Natur och Kultur, 2006

Så blir du mer kreativ: på jobbet, i livet, i skapandet

Om den kreativa processen i allt vi gör och hur vi genom att förstå den också förstår oss själva. Vi behöver alla sju stegen – även det sista som handlar om tomhet och vila – för att orka vara uthålligt kreativa genom hela livet. Genom att lära känna vårt kreativa flöde, lär vi känna oss själva på djupet och ser att vi manifesterar vår livsvision i våra handlingar – både på jobbet och privat. Utgiven första gången 2005 under titeln ”Det sjunde steget”. Pocketutgåva hösten 2007. 

”Jag vill tacka dig för att du skrivit den här boken. Jag tycker den är fantastisk – den sätter ord på väldigt många tankar och problem som jag själv har och har haft. Jag har mått väldigt bra när jag har läst den och jag tror verkligen att den kommer att ge mig mycket i framtiden, både inom musiken och inom själva livet.” Anonym

Denna bok finns inte längre i handeln, men jag har några ex kvar. Kontakta mig!

Massage för barn och ungdomar av Eva Sanner

Massage för barn och ungdomar

Om hur massage och beröring kan användas av föräldrar och av personal i förskola, särskola och skola. Vad händer i kroppen vid massage och varför är detta bra i barngrupper? Forskning berättar om positiva fysiologiska effekter, men också förändringar i barnens beteende och gruppsamspel som tros ha samband med den ökade beröringen dem emellan. Finns nu bara på bibliotek.

En man som berör

Om Hans Axelson, som grundade Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm. Samtidigt en berättelse om hur alternativmedicinen har introducerats i Sverige, metod för metod, och en översikt och kort beskrivning av metoder som fanns representerade i Sverige när boken skrevs. Utgiven av Hälsaböcker, 2001. Finns att köpa genom Axelsons.