Böcker

NY BOK!!

PASSIONSKODEN – för ett helt och hållbart livEvas_Sanner_passionskoden_omslag

Vill du bli den du är?

Vill du göra det du längtar efter?

Vill du bidra till den nya värld som vi vet är möjlig?

Då ska du läsa ”Passionskoden”.

I min nionde bok ”Passionskoden” har jag samlat mina bästa och mest användbara råd till dig som vill leva livet till hundra procent – till glädje för dig själv och din omvärld. Det är dags att hitta lyckan där den verkligen finns, om vi vill hinna rädda planeten och vår värld. Och det finns njutning, skönhet och mening i ett enklare liv alldeles runt hörnet! Boken bygger på intervjuer, klientberättelser och forskningsresultat samt egna reflektioner.

”Med exempel från både personlig och professionell erfarenhet väcker hon läsarens lust att utvecklas och ger många bra verktyg för just det.”                             Bengt Renander, kreativitetskonsult &författare

Utgiven september 2016 av Bladh by Bladh, www.bladhbybladh.se

Beställ hos Bokus

Sånger från jorden – 32 röster för en ny relation till planeten

omslag sånger fr jorden

Fredrik Lindström, Stefan Sundström, KG Hammar, Sara Granér och Lasse Berg är några av de medverkande i antologin ”Sånger från jorden” som genom texter, dikter och serier vrider och vänder på frågor om vår relation till planeten och hur omställningen börjar inom oss. Jag medverkar med ett kapitel om konsumtion, beroende och vår glömda anknytning till moder Jord. Boken kommer att finnas i handeln och på nätet, det går också att kontakta förlaget Skörda för att få mer information. Boken har också en egen hemsida www.sangerfranjorden.se som du kan besöka.

Utgivningsår 2015, förlag Skörda www.skorda.se

 

Sand i Skorna. En ekologisk roman av Eva SannerSand i skorna

En ekologisk roman om en kvinna som förändrar sitt liv, sin livsstil och sin livsmening tack vare en ny inställning till jorden och naturen.
Provläs ett kapitel ur Sand i skorna.
Ladda ner tips om grupparbete med boken
Utgiven av Optimal 2011

”Din bok värmde mig. Jag tror den når ut bra till dem som funderar på förändringar i det privata och hur man kan tackla de stora frågorna om jordklotet också i det vardagliga livet.” Kalle Lindeborg

Beställ hos Bokus

Kärlek - En handbok. Av Eva SannerKärlek – en handbok

En handbok om allt som försvårar för kärlek och hur vi kan hantera hindren. Tips om kommunikation, sex, beroendeproblem, stresshantering och separationer.

Utgiven av Bonnier Fakta, 2011.

Finns inte kvar i handeln – kontakta mig för köp!

”Nu har jag läst ut den och jag kommer att läsa den många, många gånger igen. Detta är en bok att hämta kraft och inspiration ur under resten av mitt liv. Med ett enkelt och vackert språk tar Eva Sanner oss med på ett noggrant utforskande av kärleken.

Hon berättar ur sin rika erfarenhet som parterapeut och hon kommer också med handfasta övningar som hjälper kärleken att växa och fördjupas. Lust och olust har sitt kapitel liksom hur beroende och medberoende sätter kärleken ur spel. Hela tiden finns ett samhällsperspektiv med som flätas samman med existentiella funderingar som att vi hela tiden är älskade av livet. Kort sagt, en härligt hoppfull bok om den stora utmaningen i våra liv. Läs den! ” – Maria

 

”En pärla som erbjuder insikter om relationer som hjälpt mig komma vidare i mitt förhållande.” 

Manlig läsare

 

 

Fritt fall av Eva SannerFritt fall – om en nödlandning och början på en ny resa.

Om en man i livskris som genom stöd från en kvinnlig mentor kommer till större livsinsikt. Mycket fakta om psykosyntes, The Work, Dramatriangeln, meditation och annat matnyttigt. En spännande berättelse också med både erotik och dramatik.

Natur och Kultur, 2009

Finns inte i handeln – kontakta mig för köp!

”Jag läser just nu Fritt fall. Fy tusan vad du är bra!” (manlig läsare)

Om ”Fritt fall” som ljudbok, läst av Fredrik Swahn:
”Har precis lyssnat klart och vill bara säga att du har vävt samman styrkor, subtila nyanser, sårbarhet, längtan…sex/erotik på ett som jag känner mycket bra sätt. Övningarna känner jag till alla, och de kommer också in bra. Men det är nog trots allt själva ”storyn” som klingar kvar. Blev berörd mer än en gång kan jag säga.(F.S. läser också skickligt).” Georg

 

Kåt, glad och tacksam – attityden till sex och kärlek som förändrar ditt liv

En bok som ger dig inspiration att njuta av sex på ett annat sätt tillsammans med din partner och som ger dig vägledning när lusten och längtan försvinner. Allt från beröringsövningar, kommunikationsexempel och tips på ställningar till hur vi behöver bemöta varandra och oss själva för att behålla lusten att vara sexuella i en stressfylld tid.
Bonnier Existens 2008, omtryckt 2010.

 

Denna bok är nu helt slutsåld, hoppas på nytryck!

Ayurveda för kropp och själ av Eva SannerAyurveda för kropp och själ, tillsammans med Peter Ljungsberg

Om hur vi kan använda gamla indiska tankegångar för att må bättre både fysiskt och psykiskt. Den som är i balans hanterar utmaningar och motgångar på ett mer kreativt sätt än den som är trött, sur och utarbetad. Våra relationer fungerar också bättre när vi är i balans – vi är bättre föräldrar, arbetskamrater och kärlekspartners och har större förmåga att stå ut med att andra är olika oss själva. Boken har blivit en klassiker som även används som kurslitteratur.
Natur och Kultur, 2006

Läs ett avsnitt ur Ayurveda..!

Beställ hos Bokus

Så blir du mer kreativ: på jobbet, i livet, i skapandet

Om den kreativa processen i allt vi gör och hur vi genom att förstå den också förstår oss själva. Vi behöver alla sju stegen – även det sista som handlar om tomhet och vila – för att orka vara uthålligt kreativa genom hela livet. När vi är kreativa är vi modiga, nyfikna, intuitiva, generösa och tycker om oss själva. Genom att lära känna vårt kreativa flöde, lär vi känna oss själva på djupet och ser att vi manifesterar vår livsvision i våra handlingar – både på jobbet och privat.
Utgiven 2005 under titeln ”Det sjunde steget”. Pocketutgåva hösten 2007.

”Jag går en musikutbildning och vi fick i uppgift att läsa din bok ”Så blir du mer kreativ”. Jag vill passa på att tacka dig för att du skrivit den här boken. Jag tycker den är fantastisk – den sätter ord på väldigt många tankar och problem som jag själv har och har haft. Jag har mått väldigt bra när jag har läst den och jag tror verkligen att den kommer att ge mig mycket i framtiden, både inom musiken och inom själva livet.” Anonym

Denna bok finns inte längre i handeln, men jag har några ex kvar. Kontakta mig!

 

Massage för barn och ungdomar av Eva Sanner

Massage för barn och ungdomar

Om hur massage och beröring kan användas av föräldrar och av personal i förskola, särskola och skola. Vad händer i kroppen vid massage och varför är detta bra i barngrupper? Forskning berättar om positiva fysiologiska effekter, men också förändringar i barnens beteende och gruppsamspel som tros ha samband med den ökade beröringen dem emellan.

Läs ett avsnitt ur massage för barn och ungdomar!

Restupplagan av denna bok skänker jag bort för dig som arbetar med barn eller har små barn själv! Du behöver bara betala frakten. Kontakta mig!

Jag arbetar också med översättningar. Nyligen färdigställde jag den svenska översättningen från engelska av Nanna Aida Svendsens diktsamling, som fick namnet ”Näckroshjärtan”. Nanna och jag tror på gåvans kraft och skänker frukten av vårt arbete till den som är intresserad. Det innebär att du kan ladda ner hela boken gratis som en pdf här…Näckroshjärtan Nanna Svendsen

 

En man som berör

Boken handlar om Hans Axelson, som grundat Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm. Den är samtidigt en berättelse om hur alternativmedicinen har introducerats i Sverige, metod för metod, och ger också en översikt och kort beskrivning av de olika metoder som fanns representerade i Sverige när boken skrevs.

Utgiven av Hälsaböcker, 2001