Kurser och föreläsningar

Se kalendariumet för datum, priser och anmälan. Finns inte den kurs du önskar gå i kalendariet just nu, kontakta mig för att sätta upp dig på en intresselista! Kan du samla ihop en grupp på din hemort så kommer jag gärna och har kurs hos er.

Välkommen att kontakta mig för frågor om kurserna, föreläsningarna och deras innehåll.

Naturens hemlighet – fakta och fascination

Föreläsningen bygger på Evas bok ”Naturens hemlighet” om vilka effekter naturvistelse har på vår hälsa och vårt stämningsläge, vad vi kan lära av naturens lösningar och hur en annorlunda, ekopsykologisk natursyn kan se ut.

”Med en behaglig röst blandade Eva Sanner vetenskaplig fakta med känsla och egna erfarenheter. Kvällen var full av inspiration och vår längtan till att vara mer i naturen förstärktes.” Anna Särnå, Stallarholmens församling

”Ett fint föredrag om ett viktigt och angeläget ämne. Jag är väldigt medveten om naturens positiva påverkan på oss, men med roliga fakta, ny forskning och brett upplägg så höll du intresset uppe för mig och resten av publiken genom hela föredraget!”               Malin, Mölndal

 

Psykosyntes och parterapi 1- endagskurs

En heldagskurs för terapeuter och coacher som vill arbeta med par och deras kärleksrelation. Jag delar med mig av mina bästa tips och råd från arbetet med par och förklarar det unika med psykosyntesen som grund för terapeutiskt arbete. Ett problem är inte bara ett problem, det är också en dörr till utveckling och mognad om vi förstår att tolka problemet och hantera det på ett konstruktivt sätt. Problem i relationer beror på livsstilsfaktorer, barndomsupplevelser, kommunikationsproblem med mera, det mesta går att förändra och förbättra om båda vill. Kursen är en vidareutbildning för dig som redan har någon typ av terapeututbildning eller coachutbildning. Kontakta mig för mer information om innehåll och upplägg.

”Eva, du är en lysande kursledare, närvarande, naturlig och avslappnad.”                   Kursdeltagare 2019

Psykosyntes och parterapi 2 – endagskurs, fortsättning på ovanstående för dem som gått 1:an, är under utveckling! 

”Tack för en fin kurs. Jag vill gärna gå en fortsättning. Vill jobba med par!” (Elev) 

Passion – i kärleken, jobbet & livet – föredrag

Att leva sin passion är inte att vara självisk. Det är att ge till världen
det du är här för att skapa. Oavsett om det handlar om att våga ta risken
att stå upp för och följa ditt hjärta i en kärleksrelation, eller om att
våga tro på dina idéer och visioner i jobbet eller i livet som helhet, så
gäller samma princip: När du är autentisk och följer din passion, är du
också till störst glädje för världen omkring dig. Jag tar upp tolv passionsfaktorer som hjälper dig att komma närmare ett passionerat liv.
Den här föreläsningen handlar om hur vi kan lära oss lyssna
till vad vi innerst inne längtar efter och våga  stå upp för och
förverkliga våra drömmar om kärlek, skapande och livskvalitet, till glädje
för oss själva och andra.

Så kan vi älska jorden mer – om konsumtion som beroende – föredrag

Precis som missbruk och beroendeproblematik försvårar relationer mellan människor, så försvårar konsumtionsmissbruket vår relation till Moder Jord. Först när vi ”nyktrar till” kan vi älska våra medmänniskor och jorden tillräckligt för att lyssna på deras behov. Föreläsningen innehåller grundfakta om kriterier för beroende och visar på hur alla dessa kriterier uppfylls av vår konsumistiska livsstil. Eva delar också med sig av sina erfarenheter som terapeut för individer och par. I detta arbete ser hon varje dag hur vår livsstil är omöjlig att förena med grundläggande behov av mening och tillhörighet. En föreläsning om att våga känna vad som pågår och att få inspiration att följa hjärtats röst – som alltid klappar för Livet.

Sju steg till att bli mer kreativ – föredrag

Föreläsning om hur du finner din kreativitet och vad du kan göra för att på allvar ge utrymme för din kreativitet. Bygger på min bok ”Det sjunde steget” (”Så blir du mer kreativ” i pocket). Att leva ett kreativt liv handlar inte om att vara en konstnär, det handlar om att skapa det du vill och längtar efter. Alldeles för många kreativa drömmar har inte fått leda till färdig skapelse! Vi går igenom den kreativa processen och om vad du kan göra för att hjälpa dig själv att skriva, måla, dreja, mura, gjuta, sy, plantera m m. Att känna till de olika faserna av processen kan hjälpa dig hantera de ibland motstridiga känslor som kreativitet väcker. Det är ett sätt att komma i kontakt med dig själv, men också att komma i kontakt med något större än nu.

Skrivandets kreativa kraft  – 4 dagar

Skrivande är ett utmärkt redskap för dig som vill utveckla dig själv. Under de här dagarna gör vi korta och längre skrivövningar som hjälper dig att upptäcka dig själv och din kreativitet på ett nytt sätt. Du får pröva olika former och uttryck och får dela med dig av vad du skrivit till resten av gruppen. Allt för att öva också att hantera självkritik. Tillsammans vågar vi det var och en inte vågar ensam. Vissa övningar hålls utomhus om kursen hålls under sommarhalvåret. Du får med dig en massa uppslag hem, som du kan fortsätta med om du vill. Eller så låter du kursen vara en djupdykning i ett lekfullt förhållande till skrivande – och livet i övrigt.

Så skriver du en fackbok – endagskurs

Jag har skrivit nio böcker och arbetar just nu på den tionde. Dessa är alla fackböcker, men med olika inriktning och upplägg. Under den här kursen delar jag med mig av mina bästa knep för att komma igång, bestämma ett innehåll, hitta en vinkling och göra en plan för arbetet. Du får också hjälp med att hantera motstånd och självkritik, som annars så ofta gör att vi skjuter upp det vi föresatt oss att skapa. Kursen lämpar sig för dig som har ett ämne du vill skriva om, ett fackområde du behärskar, eller som vill göra ett undersökande journalistiskt arbete där du inhämtar den information du behöver. De som går denna kurs har möjlighet att få skrivcoaching efteråt till rabatterat pris. Kursen ges både i Stockholm och Göteborg vid olika tillfällen.

Ayurveda och relationer – föredrag

Det indiska hälsosystemet ayurveda ger en god förståelse för människors olika temperament, behov, styrkor och svagheter. Med hjälp av ayurveda kan du bättre förstå din partner och dig själv, och även dina föräldrar, barn och arbetskamrater. Med en grundläggande förståelse för ayurveda är det lätt att förstå de olika kroppstyperna samt hur var och en av dem lättast kommer i balans och ur balans. När vi förstår andra bättre, tar vi inte det som de säger och gör lika personligt och kan hantera våra inbördes olikheter bättre. Det här föredraget bygger på boken ”Ayurveda för kropp och själ” skriven tillsammans med Peter Ljungsberg.

 

En reaktion på “Kurser och föreläsningar

  1. Pingback: Tack, Eva! | Omställning Kungälv

Kommentarer inaktiverade.